Grandi Vini Nieuwsoverzicht

Bezoek aan Villa Schinosa!

  • Door Larissa Vendrig
  • 0 reacties
  • In Italië

Bezoek aan Villa Schinosa!

Door Mirjam Goudena - 13 juli 2017 - Tijdens onze zomervakantie in Puglia mocht een bezoek aan de wijnhuizen waar ik bij Grandi Vini mee werk niet ontbreken. Als eerste op weg naar Villa Schinosa. Dit mooie, klassieke wijnhuis ligt zo’n 45 minuten rijden ten Noorden van Bari, aan de Adriatische kust. De jonge Corrado heeft het bedrijf overgenomen van zijn ouders. Hij was er net een paar dagen tussenuit om deel te nemen aan een grote zeilwedstrijd elders in Europa. Maar zijn moeder Maria gaf ons een warm welkom op een snikhete dag. We parkeerden de auto onder de bomen naast de nieuwe aanplant Bombino nero. We besloten unaniem om eerst de hitte te doorstaan met een rit over het landgoed om onszelf vervolgens te verkoelen met een zomerproeverij. Het landgoed beslaat ruim 200 hectare en is niet alleen met druivenstokken beplant maar ook met olijf -en amandelbomen. De aanplant van amandelbomen wordt uitgebreid. Alles wordt zeer goed onderhouden, dat is dan ook waar Maria ons tijdens de rit vol trots op bleef wijzen.

In de proefruimte, gedecoreerd met diploma’s, medailles en speciale onderscheidingen, proefden we Fiano, Falanghina en de fruitige Rosato van 70% Bombino Nero en 30% Aglianico. Vervolgens werden we rondgeleid door de kelders, het kantoortje, de prachtige villa met het dakterras, de weelderige tuin en een spontane kennismaking met de heer des huizes. We waren zeer onder de indruk van deze persoonlijke rondleiding. Doordat de communicatie in het Engels soms wat stroef verliep, is misschien wat specifieke of technische informatie achterwege gebleven. Des te meer hebben we de liefde en bezieling voor dit bedrijf waar kunnen nemen.

 Tot slot werden we begeleid naar het mooiste zandstrand in de buurt. Na een paar uurtjes strand reden we weer even langs Villa Schinosa omdat we per ongeluk (echt waar;-) een tas hadden laten liggen. Maria schonk nog wat in, waaronder de Primitivo. Lekker zeg! Intussen sloot een jong Italiaans stel zich bij ons, in de proefruimte, aan. Die Primitivo ja die kennen ze wel, die gaat sowieso mee naar huis. Alleen nog even wit uitkiezen. Maria houdt van deze spontane bezoekjes. En op de vraag of dan ook het hele dorp of toeristen komen helpen met de oogst krijgen we een duidelijk antwoord: “No it’s not a lunapark, winemaking is a serious job!”

Kijk op https://grandivini.nl/collections/alle-wijnen/producent_villa-schinosa om te zien welke vier serieus lekkere wijnen van Villa Schinosa bij ons verkrijgbaar zijn.

Volgende maand zal ik ons bezoek aan Masseria Li Veli beschrijven!

Delen
Vorig bericht Volgend bericht