Grandi Vini Nieuwsoverzicht

Prowein 2018

  • Door Hans van Kampen
  • 0 reacties

Prowein 2018

Ook dit jaar heeft Grandi Vini Prowein Düsseldorf bezocht! Deze beurs die elk jaar medio maart wordt georganiseerd staat in teken van de nieuwe jaargang wijnen. Producenten presenteren zichzelf maar ook de nieuwe wijnen die men net gebotteld heeft.

Op zondag 18 Maart in alle vroegte zijn wij op de trein gestapt op weg naar Dusseldorf. Het zat niet erg mee want door 45 minuten vertraging mistte we de eerste afspraak. Om wat tijd te winnen hebben we eerst maar een curryworst als lunch gegeten om ons daarna naar de stand van Castel te haasten. Wij zijn van plan om ons assortiment Frankrijk te vergroten en hebben daar een aantal hele goede wijnen geproefd.

Na Castel snel door naar hal 14 waar alle Italiaanse wijnboeren verzameld waren. Onze eerste afspraak was bij de tweelingbroers Pfitscher. Deze heren die als het goed is de 7e generatie wijnmakers worden lieten ons gelijk zien wat ze huis in hebben. De Pinot Bianco, Gewurztraminer en Chardonnay waren al goed en zijn dit jaar weer heel erg lekker! Daarnaast verbaasden zij ons met een hele mooi Lagrein, een typisch noord-Italiaanse druivensoort.

Na Alto-Adige door naar Piëmonte, waar Rocche Castamagna en Franco Conterno op het programma stonden. Deze producenten van Barolo deden ons verbazen met hele mooie rijke wijnen. Toppers van deze producenten  waren toch wel de Langhe Nebbiolo van Rocche Castamagna en de Barolo Riserva 7anni van Franco Conterno.

Nog even langs Palorino om de nieuwe jaargangen Vermentino en Val Dei Molini te proeven en toen zat de eerste dag er al op.

Maandag 19 maart

Dag twee moest Larissa helaas overslaan dus zijn Bernard en Bastian samen naar Düsseldorf afgereisd. De treinreis verliep zowaar zonder problemen waardoor we mooi op tijd op de beursvloer stonden. Voor ons is het traditie om de tweede dag prowein te starten met onze Duitse wijnmakers. Eerste afspraak was bij Battenfield-Spanier en Kuhling Gillot. Zoals vele al weten is 2017 niet een erg best wijnjaar voor veel regio’s in Europa. Zo ook niet in Rheinhessen maar wonderwel hadden zowel Kuhling Gillot als Battenfield Spanier weinig schade geleden. De wijnen waren daardoor heel goed!

Helaas was de schade wel enorm bij onze volgende afspraak namelijk Wagner Stempel. Zij hebben zo ongeveer 40% minder wijn kunnen maken dan vorig jaar. Dit resulteert in het feit dat er maar weinig gutswein beschikbaar zal zijn dit jaar. Toch om positief te eindigen de wijnen die Daniel Wagner heeft gebotteld zijn weer uitstekend te noemen!

Als laatste, op onze weg terug naar hal 14, nog even snel langs Philipp Lang uit Baden om zijn nieuwe jaargangen te proeven. Ook zijn wijnen zijn goed dit jaar maar het spectaculairst was nog wel het verhaal dat hij pas 2 weken geleden zijn eiswein had geoogst! Wij zijn heel benieuwd wat deze wijn gaat brengen over een aantal jaar.

De tijd begon al te dringen en snel hebben we nog de nieuwe jaargangen van Le Morette, La Meridiana geproefd om te eindigen bij Franco Conterno om de beurs qua wijn af te sluiten met een slokje Barolo Riserva 7 Anni 2010. Daarna door naar de trein om Prowein 2018 af te sluiten met bier en Sushi. Wij kijken er nu al naar uit om u de nieuwe jaargangen te laten proeven en nieuwe aanwinsten aan u te presenteren! Houdt daarom onze Facebook, nieuwsbrief en instagram in de gaten om volledig op de hoogte gehouden te worden!

Delen
Vorig bericht Volgend bericht