Grandi Vini reistips

Douro

  • Door Larissa Vendrig
  • In Portugal

Douro

Voor de Douro vlieg je op Porto. In Porto staat o.a. het prachtige hotel Carris. Prachtig hotel met oude muren (van ruim voor Christus) gelegen vlak bij Ponte Luis I (architect Eifel).

Aan de kade bevinden zich vele restaurantjes waar je kunt flaneren, een Portugees aperitief drinken en eten. Je hebt prachtig uitzicht naar de overkant, Villa Nova de Gaia, waar vele bekende porthuizen gevestigd zijn. Het aperitief bestaat uit witte port en tonic (met ijs en schijfje sinaasappel) maar mijn voorkeur gaat uit naar de versie met Moscatel ipv port. Vanaf deze kade vertrekken vele boottochtjes door de Douro vallei. Dat is echt een aanrader want de vergezichten zijn fantastisch.

In een kleine 2 uur rijd je naar Quinta Nova. Dit prachtige oude landgoed heeft wijntoerisme goed begrepen. Het is behoorlijk aan de prijs maar je krijgt er veel luxe voor terug. Je verblijft in prachtige kamers in een beetje koloniale stijl. Vanuit de tuin met zwembad heb je prachtig uitzicht op de vallei. Het restaurant kookt zalige gerechten waarbij ze met trots eigen wijnen schenken. De witte Quinta Nova Grainha Reserva Branco is prachtige rond van smaak met mooi tropische fruit. Heerlijk! Bij het dessert kan een oude Vintage port ceremonieel worden ontkurkt dmv van een verhitte tang. Dit domein geeft een goede en duidelijke rondleiding welke voor gasten gratis is.

Vanaf Pinhão kun je een boottripje van 1 uur (stroomopwaarts) op de Douro maken. Dat is een mooie verkorte versie van de lange tocht vanaf Porto. Vele mooie vergezichten en terrassenbouw zover het oog rijkt. Aan de kade in Pinhão bevindt zich een leuk wine&tapas barretje. Hier heb je een mooie selectie wijnen om te ontdekken.

Ook in Pinhão, kun je een bezoek brengen aan Quinta Do Bomfim. Hier kun je een rondleiding krijgen (tegen betaling), er is een museumpje en een proeflokaal. Deze Quinta is in handen van de familie Symington waar o.a. Dow's, Graham’s, Cockburn and Warre’s ook van zijn.

Carla

Delen
Vorig bericht Volgend bericht