Grandi Vini reistips

Canonica di Corteranzo, Piemonte Italia

  • Door Larissa Vendrig
  • In Italië

Canonica di Corteranzo, Piemonte Italia

In juni dit jaar brachten we een bezoek aan Canonica (pastorie) di Corteranzo van de familie Calvo. Deze familie is al jaren leverancier van Grandi Vini en tijdens onze reis door Noord-Italië leek ons dat een mooie stop in Piemonte.

Ongeveer 60 km ten noorden van Alba, aan het einde van een smalle weg tot aan de top van de heuvel kwamen we aan bij het prachtige pand. Het warme ontvangst van Emma Calvo op deze warme dag werd gekoeld met een lekker glas mousserende wijn van eigen huis (gemaakt van de Chardonnay druif via de Charmat methode) onder de parasol met uitzicht op de omringende landschappen. Daarna werden we gewezen naar onze prachtige kamer met verkoelende airco. Wat een genot!

We hebben gekozen om hier ook te dineren. Heerlijk, zo hoefden we niet meer in de auto te stappen. We hebben heerlijk gegeten op deze idyllische plek maar het was ook heel gezellig. Niet in de laatste plaats door de uitstekende bediening van ‘onze eigen’ Daan (die hier stage loopt) maar ook door de interessante gesprekken met mister wijnmaker himself, Gabriele Calvo.

De volgende dag, na een uitgebreid ontbijt, zijn we in de buurt gaan rondtoeren. Piemonte ademt aan alle kanten wijn uit. De zone is zó verschrikkelijk mooi dat je tijd tekort komt. Zoveel wijnhuizen, heerlijke restaurantjes en authentieke plaatsjes te bezoeken! We hebben geluncht in Neive, nooit van gehoord, maar wat een schattig plaatsje met ongelofelijk veel heerlijke restaurantjes. Wij aten bij Degusto, maar er is genoeg keus. Het water loopt me in de mond als ik eraan terugdenk. Bij terugkomst hebben we een interessante rondleiding gemaakt in de eeuwen oude wijnkelders van Isabella Vini (de naam van het wijnhuis).

Dit prachtige pand vol historie midden in heerlijk Piemonte en de grote gastvrijheid van de familie Calvo, heeft op ons grote indruk gemaakt. Aan ons korte bezoek kwam helaas al snel een einde maar we gaan zeker terug. Arrivederci!

Bekijk ook de website.

Delen
Vorig bericht Volgend bericht