Wijncursussen

Ben je een wijnliefhebber maar weet je er eigenlijk nog te weinig van of weet je al wel wat van wijn maar wil je meer leren? Volg dan bij ons de wijncursussen op SDEN 1&2 of 3 niveau en leer de wereld van wijn (beter) kennen!
Cursus Wijnoorkonde
SDEN 1 & 2 
Via deze wijncursus, met bijbehorend wijncursusboek, krijg je stapsgewijs op plezierige wijze veel informatie over het wijnproeven, de combinatie van wijn en spijs (in theorie en praktijk), de geschiedenis van wijn, de wijnbouw, de druivenrassen, het maken van wijn, de wijnwetgeving en de belangrijkste wijngebieden van de wereld. De lessen worden gegeven in Oudewater door Bernard Tesink & Bastian van der Velde ; beide registervinologen van de wijnacademie.

De cursus kan eventueel worden afgesloten met een landelijk examen. Dit examen bestaat uit het proeven van een aantal kwaliteitswijnen en het maken van meerkeuze vragen. Wanneer de kandidaten slagen krijgen ze een 'Wijnoorkonde' ' behorende bij SDEN-2.

De kosten voor deze cursus bedragen €325,-. Dit is inclusief het cursusboek en een afsluitend amuse-diner maar exclusief een eventueel afsluitend examen.
 
SDEN 3

Dit najaar zullen wij ook weer starten met het aanbieden van de SDEN 3 cursus! Dit doen wij dit jaar in samenwerking met de WijnHall en Woerdens Wijnhuis. De cursus wordt dan gegeven door Bastian van der Velde & Remmer Meijer.

De cursus zal dit jaar bestaan uit 9 cursus avonden. Binnen deze avonden krijgt u stapsgewijs op plezierige wijze veel informatie over het wijnproeven, de combinatie van wijn en spijs (in theorie en praktijk), de geschiedenis van wijn, de wijnbouw, de druivenrassen, het maken van wijn, de wijnwetgeving en de belangrijkste wijngebieden van de wereld. Ook deze cursus kan worden afgesloten met een examen! Bij het behalen van het examen SDEN 3 krijgt de kandidaat het zogenaamde 'Wijnbrevet'

De kosten van de cursus bedragen €495,-, dit is inclusief het cursusboek 'ik weet veel van wijn' en het afsluitende amusediner maar exclusief het afsluitende examen. 

 

  Geïnteresseerd of wilt u graag deelnamen aan een van onze cursussen? Voor vragen of inschrijven kunt u ons bereiken via info@grandivini.nl of 0348-761967